Vanliga frågor

Vad är Rosacea och couperose?

Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom. Liksom vid akne, sitter även finnarna vid rosacea på platsen för talgkörtlarna/hårsäckarna. Många som lider av rosacea lider även av couperose som innebär att huden blir röd på grund av brustna och ytliga kärl samt känns stram och irriterad. Rosacea är vanligare hos personer som har lätt för att rodna av värme och stress. Sol och solskadad hud är viktiga riskfaktorer och rosacea är också vanligare hos ljushyade personer. Olika grader av ärftlighet kan ligga bakom sjukdomen.

Vad är symtomen vid Rosacea?

Tillståndet liknar den välkända tonårsaknen, men skiljer sig från denna på flera viktiga punkter. Både vid akne och rosacea kan man ha röda knottror och ibland även varblåsor. Rosacea saknar dock de pormaskar som oftast finns vid akne.. Dessutom drabbas i första hand de centrala delarna av ansiktet vid rosacea, medan akne brukar finnas i hela ansiktet och ofta även på bröst och rygg. Åkommorna är inte besläktade.
Patienten får till en början en diffus rodnad i det drabbade området och utvecklar med tiden en mängd små röda och ytliga (kapillära) blodkärl, som skapar rosiga kinder och röd näsa. Många förknippar felaktigt detta med överkonsumtion av alkohol, vilket kan vara generande och plågsamt i sociala hänseenden. Ibland kan svårare former av rosacea hos män med tiden ge upphov till en grov och klumpig näsa, så kallad rinofyma, som orsakas av kraftig talgkörteltillväxt.

Vad är Dermalex® Rosacea och vad används den för?

Dermalex® Rosacea är en ny antibiotikafri behandling av Rosacea och Couperose. Produkten minskar symtom som hudrodnad, torr hud och synliga blodkärl.
Dermalex® Repair Rosacea verkar genom att underlätta återställandet av hudens barriärfunktion samt skyddar och lugnar huden. Produkten innehåller UV-filter som skyddar mot solen samt grönt pigment som direkt döljer hudrodnad.
Den kliniskt testade krämen är enkel att applicera, har en behaglig doft och tas lätt upp av huden. Den kan användas i ansiktet så ofta det behövs och krämen är lämplig för långtidsbruk.

Hur fungerar Dermalex® Rosacea?

Det är en kombination av den patenterade Tri-solve tekniken, UV filter och fetter som påverkar de symptomdrabbade områdena. Dermalex® Rosacea lämnar även en skyddande film för att förebygga nya utbrott.
Tri-solve®-tekniken (innehåller: Trehalose, ceramider, kolesterol och fria fettsyror) skapar en skyddande film som hjälper överhuden (epidermis) att återfå normal tjocklek och fuktighet. Då Dermalex® Rosacea innehåller UV filter ges ytterligare skydd mot nya utbrott (då sol är en stor bidragande orsak till nya utbrott och förvärrad symtom). Mjukgörande ämnen lugnar huden och det gröna pigmentet ger en direkt kosmetisk effekt som lindrar rodnad.

Hur används Dermalex® Rosacea?

Dermalex® Rosacea används 2 gånger dagligen, morgon och kväll.
Applicera inte krämen på öppna sår eller sprickor. Undvik även kontakt med ögon eller genitalier, om krämen kommer i kontakt med ögonen skölj noggrant med ljummet vatten.

När kan man vänta sig att se resultat av behandlingen?

Kliniska tester har visat att Dermalex® Rosacea reducerar symptom vid rosacea som hud rodnad, blossande kinder, synliga kärlnät, stram hy samt torrhet efter 4 till 8 veckors behandling. Det gröna pigmentet i Dermalex® ger en direkt visuell effekt på rodnaden.

Vad innehåller Dermalex® Rosacea?

Dermalex® Rosacea har tre aktiva ingredienser som verkar på olika sätt.

Patenterad Tri-solve®: skapar en skyddande film som hjälper överhuden(epidermis) att återfå normal tjocklek och fuktighet.

UVA- och UVB filter: skyddar huden mot solen som är en av riskfaktorerna för rosacea.

Grönt pigment: täcker rodnader, vilket har positiv inverkan på stressnivåerna och symtomen.

Ålderrestriktion för Dermalex® Rosacea?

Det finns ingen åldersrestriktion för Dermalex® Rosacea.

Kan Dermalex® Rosacea användas runt ögonen?

Dermalex® Rosacea kan användas runt ögonen, men direkt kontakt ska undvikas. Vid direkt kontakt med ögonen skölj noggrant med ljummet vatten.

Kan Dermalex® Rosacea användas under smink?

Ja, det finns inga restriktioner för användandet av Dermalex® Rosacea under smink.

Kan man använda Dermalex® Rosacea i kombination med solskyddsfaktor?

Dermalex® Rosacea kan användas i kombination med andra solskyddsmedel, dock med en rekommendation att låta Dermalexkrämen absorberas innan applikation av solskyddsmedlet. Dock ska Dermalex® Rosacea inte ersätta vanlig solkräm vid exponering starkt solljus.

Kan Dermalex® Rosacea användas i kombination med en vanlig dag- och nattkräm?

Ja. Dermalex® Rosacea kan kombineras med dagkräm/nattkräm, men Dermalex® Rosacea ska då appliceras först och därefter den andra krämen. Däremot fungerar också Dermalex® Rosacea som fristående produkt då den innehåller trehalos, som är fuktbindande.

Kan Dermalex® Rosacea användas i kombination med andra läkemedel?

Tala med husläkare, hudläkare, apotekare eller annan expertis innan du kombinerar Dermalex® Rosacea med andra behandlingar mot rosacea. En kombination av flera produkter/läkemedel kan öka risken för biverkningar.

Bör man ha en fastställd diagnos innan Dermalex® Rosacea används?

Då produkterna inte innehåller läkemedelsklassade substanser och är receptfribehöver man inte en diagnos.

Kan man använda Dermalex® Rosacea om man är gravid eller ammande?

Dermalex® är inte testat på gravida och ammande. Vi rekommenderar gravida och ammande att tala med sin läkare innan man börjar använda Dermalex®, dock finns ingen anledning att tro att Dermalex® skulle kunna vara skadligt

Finns det några eventuella biverkningar?

Produkten bör ej användas vid allergi mot något av innehållsämnena. Avbryt behandlingen omedelbart vid ihållande hudirritation eller allergisk reaktion.

Vilka storlekar finns tillgängliga?

30g

Hur ska Dermalex® Rosacea förvaras?

Dermalex® förvaras oåtkomligt för barn i rumstemperatur (under 25°)