Dermalex hand- & kontakteksem

Fritt från kortison

Handeksem delas upp i icke-allergiskt kontakteksem och allergiskt kontakteksem. Icke-allergiskt kontakteksem kan uppstå om du ofta hanterar ämnen som irriterar huden, till exempel tvål, tvättmedel eller lösningsmedel. De kan också uppstå då man utsätts för stark kyla eller nötning. Eksemen kan ta flera månader att läka och hudens motståndskraft är fortsatt nedsatt under ytterligare en tid. Allergiska kontakteksem kan uppstå om huden varit i kontakt med något du utvecklat allergi mot, till exempel nickel, krom, gummi, olika konserveringsmedel eller parfymämnen.

Dermalex Contact Eczema Treatment

Dermalex hand- & kontakteksem

Från 6 års ålder
60g och 30g
Kräm

Dermalex Contact Eczema Treatment

Så skiljer sig Dermalex hand- & kontakteksem från traditionell behandling

Vanliga handkrämer

Till skillnad från mjukgörande krämer som endast återfuktar det yttersta hudlagret fokuserar Dermalex Eksem på att reparera och stärka hudbarriären samt motarbeta inflammationen. På så sätt lindrar Dermalex Eksem symtomen av eksemet samt motverkar nya utbrott.

 

Kortison

Kortisonprodukter mot eksem är oftast receptbelagda och används i syftet att stoppa inflammationen i huden. Kortisonpreparat är mycket effektivt men kan inte användas under en längre period eller i obegränsade mängder. Kortison motverkar befintliga inflammationer och stärker inte hudbarriären, vilket innebär att de inte skyddar mot nya utbrott.

Dermalex Eksem kan istället ses som ett alternativ till en kortisonbehandling för att undvika kortisonets negativa effekter som kan uppkomma vid långvarig och riklig användning av kortison. Istället för att dämpa inflammationen, som kortison används för, förbättrar Dermalex Eksem hudens egen reparationsmekanism och minskar inflammationen. Samtidigt bildar krämen en skyddande barriär som blockerar och absorberar de mikroorganismer som kan förvärra atopiskt eksem.

Vid svårare eksemutbrott kan Dermalex Eksem användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen. Vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex Eksem med fördel användas som en fristående behandling.

 

SÅ ANVÄNDER DU DERMALEX HAND- & KONTAKTEKSEM

  • Applicera 2-3 gånger dagligen eller efter att du har tvättat dina problemområden.
  • Under de första behandlingsdagarna ska krämen appliceras på fuktig hud.
  • Vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex Eksem med fördel användas som en fristående behandling. Men vid svårare eksemutbrott kan Dermalex Eksem användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen.
  • Undvik även kontakt med ögonen, om krämen kommer i kontakt med ögonen skölj ordentligt med ljummet vatten.
  • Applicera inte krämen på öppna sår eller sprickor.
Dermalex Contact Eczema Results

Kliniskt testad effekt1

Liksom övriga Dermalex-produkter har Dermalex Hand- & Kontakteksem en specialformula och är kliniskt utvecklad av dermatologer.

Kliniskt resultat efter sex veckors användning av Dermalex Hand- & Kontakteksem1

Eksemsymtomen hos de testade patienterna förbättrades med i genomsnitt med 71 %.

 

1 Kleszky M and Kiss Z. Promising multi-center clinical observation
of a new treatment for mild to moderate contact eczema, using a new Medical Device product – Exmafin – based on active and
passive Barrier repair mechanisms 2009.

Hämta bipacksedeln