Dermalex eksem

Fritt från kortison

Atopiskt eksem är den mest utbredda formen av eksem. Atopiskt eksem är ärftligt och uppstår oftast under barndomen. Uppkomsten av atopiskt eksem kan orsakas av ämnen som man är allergisk mot eller stress och eksemen förekommer oftast i ansiktet, på bålen, och i böjvecken. Nya Dermalex Eksem är en kortisonfri kräm som inte bara lindrar dina eksem, utan även bidrar till att förhindra uppkomsten av nya eksem.

Dermalex adult Eczema cream

Dermalex eksem

Från 6 års ålder
100g & 30g
Kräm

Dermalex adult Eczema cream

Så skiljer sig Dermalex eksem från traditionell behandling

Vanliga krämer

Till skillnad från vanliga krämer som endast återfuktar det yttersta hudlagret fokuserar Dermalex Eksem på att reparera och stärka hudbarriären samt motarbeta inflammationen. På så sätt lindrar Dermalex Eksem symtomen av eksemet samt motverkar nya utbrott.

 

Kortison

Kortisonprodukter mot eksem är oftast receptbelagda och används i syftet att stoppa inflammationen i huden. Kortisonpreparat är mycket effektivt men kan inte användas under en längre period eller i obegränsade mängder. Kortison motverkar befintliga inflammationer och stärker inte hudbarriären, vilket innebär att de inte skyddar mot nya utbrott.

Dermalex Eksem kan istället ses som ett alternativ till en kortisonbehandling för att undvika kortisonets negativa effekter som kan uppkomma vid långvarig och riklig användning av kortison. Istället för att dämpa inflammationen, som kortison används för, förbättrar Dermalex Eksem hudens egen reparationsmekanism och minskar inflammationen. Samtidigt bildar krämen en skyddande barriär som blockerar och absorberar de mikroorganismer som kan förvärra atopiskt eksem.

Vid svårare eksemutbrott kan Dermalex Eksem användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen. Vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex Eksem med fördel användas som en fristående behandling.

 

Så använder du Dermalex eksem för vuxna

  • Applicera 2-3 gånger dagligen eller efter att du har tvättat dina problemområden.
  • Under de första behandlingsdagarna ska krämen appliceras på fuktig hud.
  • Vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex Eksem med fördel användas som en fristående behandling. Men vid svårare eksemutbrott kan Dermalex Eksem användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen.
  • Krämen kan användas både i ansiktet och på större kroppsytor.
  • Undvik kontakt med ögonen, om krämen kommer i kontakt med ögonen skölj ordentligt med ljummet vatten.
  • Applicera inte krämen på öppna sår eller sprickor.

Hämta bipacksedeln