Dermalex® eksem baby & barn

fritt från kortison

Ungefär vart femte barn får atopiskt eksem men för de flesta går besvären över under uppväxten. Tyvärr finns det inget botemedel idag men det finns en hel del du kan göra för att behandla eksemen under de första värdefulla åren.

Nya Dermalex Eksem Baby & barn är en kortisonfri kräm som inte bara lindrar din bebis eksem, utan även bidrar till att förhindra uppkomsten av nya eksem.

Dermalex Eczema cream for babies & children - results

Dermalex eksem baby & barn

Från 8 veckors ålder
100g och 30g
Kräm

Dermalex Eczema cream for babies & children - results

Så skiljer sig Dermalex eksem för baby & barn från traditionell behandling

 

Vanliga krämer

Till skillnad från mjukgörande krämer som endast återfuktar det yttersta hudlagret fokuserar Dermalex Eksem på att reparera och stärka hudbarriären samt motarbeta inflammationen. På så sätt lindrar Dermalex Eksem symtomen av eksemet samt motverkar nya utbrott.

 

Kortison

Kortisonprodukter mot eksem är oftast receptbelagda och används i syftet att stoppa inflammationen i huden. Kortisonpreparat är mycket effektivt men kan inte användas under en längre period eller i obegränsade mängder. Kortison motverkar befintliga inflammationer och stärker inte hudbarriären, vilket innebär att det inte skyddar mot nya utbrott.
Dermalex Eksem kan istället ses som ett alternativ till en kortisonbehandling för att undvika kortisonets negativa effekter som ofta uppkommer vid långvarig användning av kortison. Istället för att dämpa inflammationen, som kortison används för, förbättrar Dermalex Eksem hudens egen reparationsmekanism och minskar inflammationen samtidigt som den bildar en skyddande barriär som blockerar och absorberar de mikroorganismer som kan leda till eksem
Vid svårare eksemutbrott kan Dermalex Eksem användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen, men vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex Eksem med fördel användas som en fristående behandling.

 

Så använder du Dermalex Eksem Baby & barn

  • Applicera 2-3 gånger dagligen eller efter att du har tvättat barnets problemområden.
  • Under de första behandlingsdagarna ska krämen appliceras på fuktig hud.
  • Vid milda till måttliga eksemsymtomer kan Dermalex Eksem Baby & barn med fördel användas som en fristående behandling. Men vid svårare eksemutbrott kan Dermalex Eksem Baby & barn användas i kombination med kortison för att stoppa inflammationen.
  • Krämen kan användas både i ansiktet och på större kroppsytor.
  • Undvik även kontakt med ögonen, om krämen kommer i kontakt med ögonen skölj ordentligt med ljummet vatten.
  • Applicera inte krämen på öppna sår eller sprickor.
Dermalex cream for baby & child Eczema - results

Kliniskt testad effekt1

Liksom övriga Dermalex-produkter har Dermalex Eksem Baby & barn en specialformula och är kliniskt utvecklade av dermatologer.
Produktens effektivitet och säkerhet har bevisats i kliniska tester, med genomsnittlig terapeutisk förbättring hos spädbarn och små barn med 83 % 1.

Kliniskt resultat efter sex veckors användning av Dermalex Eksem Baby & barn¹

 

Dermalex cream for baby & child Eczema - results

¹Open label Multi Center Clinical Observation Study Into the overall efficacy of Atopifin® Cream for Babies, Toddlers and Young children with Atopic Dermatitis, Dr. J. Buzasi e.a, 2009.

Hämta bipacksedeln